19 Φεβ 2013

ZeroBin - Αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα

Αυτό το μήνυμα θ' αυτοκαταστραφεί σε 5 δευτερόλεπτα!
Πως θα σας φαινόταν να τρελάνετε τους γνωστούς σας, στέλνοντάς τους μηνύματα σαν να είστε στις Επικίνδυνες Αποστολές; Μηνύματα που θα μπορείτε να επιλέξετε πότε θέλετε να διαγραφούν; Αν σας ενθουσιάζει κι εσάς μια τέτοια ιδέα όσο κι εμένα, τότε διαβάστε οπωσδήποτε τη συνέχεια...


Στην παρούσα φάση, κάθε μήνυμα που ανταλλάσσουμε στο δίκτυο, καταγράφεται «κάπου». Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, δεν έχουμε τον πλήρη έλεγχο αυτού του «κάπου». Ειδικότερα στις περιπτώσεις των free mailers (Gmail π.χ.), οι υπηρεσίες σαρώνουν αυτόματα το κείμενο των μηνυμάτων μας, αναζητώντας κάποιες λέξεις κλειδιά, ώστε να μας προτείνουν στη συνέχεια κάποιες σχετικές διαφημίσεις. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που δεν κάνουν κάτι τέτοιο, όπως διατείνεται η νέα καμπάνια του Outlook.com, αν η υπηρεσία δεχθεί κάποια επιτυχημένη επίθεση από hackers και υποκλαπεί μέρος των email μας, τότε ίσως οι πληροφορίες μας βρεθούν σε «λάθος χέρια».

Μηνύματα που αυτοκαταστρέφονται! Αυτό γίνεται πραγματικότητα από ένα OpenSource Project που ονομάζεται ZeroBin. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή ιδέα, που βλέπει πραγματικά στο μέλλον, παρέχοντας τη δυνατότητα να στείλουμε ένα μήνυμα σε κάποιον, μέσω ειδικής ιστοσελίδας που «τρέχει» το ZeroBin, το οποίο μήνυμα μπορεί να διαγραφεί αυτόματα, είτε μετά το πρώτο άνοιγμά του, είτε μετά από κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, π.χ. 10 λεπτά, 1 ώρα, 1 ημέρα, 1 μήνα, 1 έτος.

Κι αν δεν έχετε ενθουσιαστεί ακόμα, τότε να σας πω ότι όλα τα μηνύματα αποθηκεύονται κρυπτογραφημένα. Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν έχει τον σύνδεσμο προς το κάθε μήνυμα, δε μπορεί να το αποκρυπτογραφήσει, καθώς το κλειδί της αποκρυπτογράφησης βρίσκεται μέσα στον σύνδεσμο. Ακόμα και στην περίπτωση κλοπής όλου του Server που θα φιλοξενεί την υπηρεσία, ή έστω τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε αυτόν, κανείς δε μπορεί να διαβάσει τα κείμενα!

Αρκετά λόγια όμως... Ιδού το ZeroBin.

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →