27 Ιουλ 2010

Πως να κατεβάσετε video από το YouTube

Το YouTube είναι ένα web site στο οποίο μπορούμε να παρακολουθήσουμε βίντεο που έχουν ανεβάσει άλλοι χρήστες. Μαζί με τα προσωπικά βίντεο των χρηστών, πολύ συχνά βρίσκουμε κι άλλα, που ίσως θα θέλαμε να κατεβάσουμε στον υπολογιστή μας ή σε κάποια φορητή συσκευή για παρακολούθηση χωρίς σύνδεση στο Internet.

Το YouTube δεν παρέχει ενσωματωμένη δυνατότητα να κατεβάσουμε τα βίντεο που προσφέρει, οπότε πρέπει να βασιστούμε σε κάποιο ξεχωριστό πρόγραμμα για αυτή την ενέργεια. Υπάρχουν διάφορα, δωρεάν και μη, αλλά στην παρούσα ανάρτηση θα μείνω σε δύο που είναι δωρεάν και φαίνεται να κάνουν και καλή δουλειά. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο τέλος της παρούσας ανάρτησης υπάρχουν σύνδεσμοι προς Addons του Firefox, για όσους δεν θέλουν να εγκαταστήσουν ξεχωριστό software.

Το πρώτο είναι το YouTube Downloader. Πρόκειται για μια μικρή standalone εφαρμογή στην εγκατάσταση της οποίας θα πρέπει να προσέξουμε να μην εγκατασταθεί η εργαλειοθήκη (ναι, τις μισώ τις πάσης φύσεως εργαλειοθήκες που κάνουν τους υπολογιστές 3 φορές πιο αργούς) και να μην οριστεί το Yahoo! ως κεντρική σελίδα (αν δεν το επιθυμείτε φυσικά). Η εφαρμογή βρίσκει και χρησιμοποιεί τις ρυθμίσεις Proxy Server που θα βρει στον Internet Explorer, καλά νέα για όσους δε συνδέονται απευθείας με το internet (π.χ. σε εταιρικά περιβάλλοντα). Τέλος παρέχει και τη δυνατότητα μετατροπής μεταξύ των μορφών αρχείων:
  • iphone video (MPEG-4 MP4)
  • iphone video (QuickTime)
  • PSP Video (H.264 MP4)
  • Cell Phone (H263 3GP)
  • Windows Media Video (v7 WMV)
  • XVid MPEG-4 (AVI)
  • MPEG Audio Layer 3 (MP3)

Το DVDVideoSoft Free Studio είναι μια σουίτα προγραμμάτων που αναλαμβάνει να κατεβάσει από το YouTube τα αρχεία, να τα μετατρέψει σχεδόν σε όποια μορφή θέλουμε αλλά και να τα γράψει σε CD/DVD/BD. Το αρνητικό του συγκεκριμένου προγράμματος είναι πως εκτός από την εγκατάσταση, όπου πάλι θα πρέπει να προσέξουμε να μην εγκατασταθούν εργαλειοθήκες (browser toolbars) που δεν επιθυμούμε, σε κάθε χρήση του μας προτρέπει να εγκαταστήσουμε την εργαλειοθήκη του, με συνέπεια να γίνεται αρκετά ενοχλητικό. Το πρόγραμμα υποστηρίζει μετατροπή μεταξύ πολλών μορφών αρχείων και γενικά έχει πολλά κι όμορφα χαρακτηριστικά.

Τέλος, αν χρησιμοποιείτε Firefox, ίσως θα θέλατε να ρίξετε μια ματιά και στα παρακάτω Addons

Socializer Widget By Blogger Yard
SOCIALIZE IT →
FOLLOW US →
SHARE IT →